Thummbnail-Blogpost

5 Tips voor het inrichten van je huis voor de doe-het-zelver

1. Zet de toon bij de voordeur

Rode-voordeur

Als je wilt dat je huis een geweldige eerste indruk maakt, schilder dan de voordeur een leuke, glanzende tint. "Rood is een gelukskleur in veel culturen", zegt Lara Allen-Brett, een stager uit New Jersey. Een rode deur betekende "welkom" voor vermoeide reizigers in het vroege Amerika, en op kerken vertegenwoordigt het een veilige haven. Twee andere die steeds populairder worden: oranje en geel, volgens de in San Francisco gevestigde stager Christopher Breining. Beide kleuren worden geassocieerd met vreugde en warmte. Eén ding moet weg: een verouderde hordeur. Doe hem weg of vervang hem door een stormdeur met doorlopende beglazing die je kunt vervangen voor een afgeschermd paneel.

 

2. Verf de muren licht en neutraal

Blijf bij kleuren als beige of grijs, vooral op de eerste verdieping, waar stroming belangrijk is. "Je wilt schokkende overgangen minimaliseren", zegt Breining. Neutrale muren geven je de grootste decoratie flexibiliteit, waardoor je gemakkelijk je accessoires kunt wisselen.

En als je twee kleine kamers naast elkaar hebt, kun je ze groter laten lijken door ze in dezelfde neutrale kleur te schilderen. Kijk naar een verfstrip en beweeg een paar tinten omhoog of omlaag voor een subtiele variatie van kamer tot kamer, suggereert Allen-Brett


3. Woongedeelte: zorg ervoor dat uw bank met uw stoelen matchen

Denk aan een mooie hotellobby: het meubilair is gerangschikt in groepen die uitnodigen tot een gesprek. Wanneer je de meubels in je woonkamer plaatst, streef dan naar eenzelfde gevoel van evenwicht en intimiteit. “Een gespreksruimte die een U-vorm heeft, met een bank en twee stoelen tegenover elkaar aan elk uiteinde van de salontafel, of een H-vorm, met een bank recht tegenover twee stoelen en een salontafel in het midden, is ideaal”, zegt Michelle Lynne, een stager uit Dallas. Een veelgemaakte fout om te vermijden: alle meubels tegen de muren duwen. "Mensen doen dat omdat ze denken dat hun kamer daardoor groter lijkt, maar in werkelijkheid zorgt het wegschuiven van de meubels van de muren ervoor dat de kamer groter aanvoelt", zegt ze.


4. Laat de zon schijnen in de keuken.

Lichte-Keuken

"Als het gaat om zware, verouderde gordijnen, is een naakte rij ramen beter dan een lelijke", zegt Lynne. Idealiter zouden raamdecoraties functioneel en elegant moeten zijn: denk aan vitrage gecombineerd met panelen over de volledige lengte. Als je kamer veel zon krijgt, kies dan voor lichte kleuren die niet vervagen. De meest aanbevolen lichtgewicht stoffen voor panelen zijn katoen, linnen en zijdemengsels omdat ze de neiging hebben om goed te hangen.

 


5. Hang minstens één spiegel in elke kamer

Kamer-met-Spiegel

"Spiegels kunnen een ruimte lichter maken omdat ze het licht door de kamer laten weerkaatsen", zegt Breining. Maar een op de verkeerde plek plaatsen kan bijna net zo erg zijn als helemaal geen hebben. Plaats spiegels op muren loodrecht op ramen, niet recht tegenover ramen. Door een spiegel recht tegenover een raam te hangen, kan het licht zelfs rechtstreeks uit het raam weerkaatsen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.